Update Coronamaatregelen

Richtlijnen Coronavirus
 
Voor algemene maatregelen verwijzen we je naar de website van de Rijksoverheid, de gemeentelijke noodverordening, het brancheprotocol en het sportprotocol van NOC*NSF. Op deze pagina leggen we kort uit wat de COVID-19 maatregelen voor onze dienstverlening betekent en wat we van onze bezoekers vragen.
ALGEMENE MAATREGELEN
 • Was vaak je handen met water en zeep, daarna handen goed drogen
 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
 • Gebruik papieren zakdoekjes om je neus te snuiten en gooi deze daarna weg
 • Schud geen handen
 • Houd 1,5 meter afstand (2 armlengtes) van anderen
 • Als je klachten hebt zoals: verkoudheidsklachten, neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, hoest, verhoging of als je plotseling niet goed meer ruikt of proeft, kom dan niet naar ons complex
 • Reserveer je plek voor de activiteiten waar dit voor gevraagd wordt (je kunt dit zien op onze Openingstijden pagina bij de opmerkingen per activiteit)
 • Reserveren kan via: https://www.supersaas.nl/schedule/Bosbad/Banenzwemmen_en_Recreatief
 • Volg de aangegeven route in ons complex
 • Volg altijd de instructies van onze medewerkers op
 • Desinfecteer je handen bij binnenkomst
 • Verlaat ons complex zo spoedig mogelijk na je gevolgde activiteit
 Nieuwe maatregelen; Coronatoegangsbewijs in alle binnensportlocaties
Vanaf zaterdag 6 november gelden er nieuwe coronaregels. Helaas ook voor de sport, maar gelukkig mogen we nog wel blijven sporten. We moeten dan ook  met z’n allen zorgen dat we kunnen blijven sporten. We zetten de belangrijkste regels en wijzigingen voor je op een rijtje:
Om het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames te beteugelen heeft het demissionaire kabinet dinsdag een aantal maatregelen afgekondigd. Dit heeft tevens gevolgen voor de zwembranche. Het coronatoegangsbewijs gaat nu ook gelden voor alle binnen- en buitensportlocaties voor mensen vanaf 18 jaar. Vanaf 6 november mogen sporters en publiek alleen deze locaties betreden met een geldige QR-code en een geldige ID.
De aangekondigde maatregelen zijn:
1.            Het coronatoegangsbewijs en een geldig identiteitsbewijs moeten vanaf zaterdag 6 november op meerdere plekken worden getoond. Naast openbare plekken, zoals OV en horeca (binnen/buiten), moet de coronapas ook worden getoond bij feesten en optredens, beurzen, congressen en culturele activiteiten (muziek, schilderen, zingen, dansen en toneel).
2.            Ook bij binnen of buiten sporten zal vanaf zaterdag 6 november het coronatoegangsbewijs en een geldig identiteitsbewijs verplicht getoond moeten worden. In de fitness/sportschool, bij sportlessen, bij het zwemmen, in sportkantines en op sportvelden. Dit geldt voor sporters en publiek en geldt voor iedereen van 18 jaar en ouder.
3.            De mondkapjesplicht komt wel terug maar alleen op de locaties waar een coronatoegangsbewijs niet verplicht is. In onze accommodaties hoeven door bezoekers en medewerkers dus geen mondkapjes te worden gedragen.
4.            Er wordt geadviseerd om de '1,5 meter afstand' te blijven hanteren, maar dit is niet verplicht.
5.            Publiek is toegestaan, ook bij wedstrijden, leszwemmen en diplomazwemmen. Hierbij geldt wel een coronatoegangsbewijs voor iedereen vanaf 18 jaar. Bij topsportcompetities is een coronatoegangsbewijs verplicht vanaf 13 jaar.
6.            Het tonen van een coronatoegangsbewijs geldt niet voor amateursport in de buitenlucht, waaronder zwemmen in buitenbaden.
zwemlessen
Ondanks eerdere berichten in de media geldt (vooralsnog) ook voor de zwemlessen dat bezoekers een Coronatoegangsbewijs en een geldig ID moeten kunnen tonen.
 
Voor kinderen zijn er geen nieuwe coronamaatregelen, maar de ouders en begeleiders kunnen alleen met het coronatoegangsbewijs naar binnen. We proberen kinderen met ouders, die geen coronatoegangsbewijs hebben, zo goed mogelijk te ontvangen maar kunnen ze niet volledig begeleiden. We vragen ouders dan ook om mee te denken. Een aantal tips zijn:
•             Vraag bijvoorbeeld of iemand anders mee kan naar de zwemles
•             Vraag een ouder in de dezelfde lesgroep om te helpen.
•             Kinderen kunnen e.v.t. thuis al hun zwemkleding aan doenLandelijke richtlijnen en protocollen
RIVM: lees meer
Rijksoverheid: lees meer
Gemeentelijke Noodverordening: lees meer
Brancheprotocol: lees meer
Sportprotocol: lees meer